Heksenketel in het Midden-Oosten

In Azië waren we al, in het Midden-Oosten eigenlijk ook al in de Verenigde Arabische Emiraten, maar middenin de heksenketel van Israël en Palestina is nieuw. Nu ja heksenketel, we zagen laatst een reportage over een familie Joden die het in België voor bekeken hielden omdat Brussel te gevaarlijk is.

De Joodse geschiedenis is in elk geval een van de woeligste van de afgelopen eeuwen. Als we het over de joden hebben spreken we zowel over een bevolkingsgroep als over een godsdienst. Ook Palestina zal niet aan onze aandacht ontsnappen.

Wij zijn nooit vies van wat controverse maar onze reis naar Israël heeft toch al voor de nodige commotie gezorgd. Het is echter een reis waar we op verkenning gaan naar een land dat bol staat van de geschiedenis, niet om een politiek of wat voor statement ook te maken. We zullen trouwens eveneens de Westbank bezoeken, Palestijns grondgebied, als de gemoederen dat op dat ogenblik toelaten. Trekking in de Golan hoogte staat ook op het programma, waar we flirten met de UNDOF-zone aan de Syrische grens. Verder staanTel Aviv en Jeruzalem op onze lijst. In Jeruzalem zullen we eens bekijken wat er zoal te klagen valt.

Ik heb mijn soutane van misdienaar al lang over de haag gesmeten samen met mijn geloof maar natuurlijk gaan we ook de heilige plaatsen bezoeken en treden we in de voetsporen van Maria, Jozef en hunnen kleine rakker.

Voorbereidingen
Voorbereidingen

Met een beetje geluk zullen jullie ons in vol ornaat een boek zien lezen ‘in’, of moet ik zeggen ‘op’ de Dode Zee. Via Eilat reizen we naar de Negev woestijn waar we hopelijk een trekking met bedoeïenen kunnen maken.

Spannend genoeg om ons de komende maand te volgen. We proberen jullie alle dagen van onze uitspattingen op de hoogte te brengen maar als je de spanning niet meer aankan of je wil de mail niet meer ontvangen, dan kan je met een eenvoudige muisklik onderaan de mail uitschrijven.

Zondag hebben we samen met mijn broers en zussen nog een jaarlijkse uitspatting in een Thais restaurant in de Elzestraat. Hopelijk geraken we tegen 6 uur ’s morgens nuchter en zal onze looktoot geen beletsel zijn om een vriendelijk lachje te toveren op de lippen van een van de SN Brussels stewardeskes.

Tel Aviv zet u schrap. HildErik komt eraan!

Deel onze weg

3 gedachten over “Heksenketel in het Midden-Oosten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *