Happy Honeymoon

Foto’s

Na een geweldig ontbijt maken we ons klaar voor ons vertrek naar wat de kers op onze reistaart zou moeten zijn.

In het foyer van het hotel wachten we samen met twee Filipijnse dames op ons busje.  Zij gaan ook naar Ha Long, maar met een andere organisatie dus ook met een ander busje. We spreken ze natuurlijk aan over alle rampspoed die ze de laatste tijd moesten verduren. Zij wonen echter in het noorden en zijn deze keer de dans wat ontsprongen. Ze vertellen ons wel dat zij meestal in de tyfoonklappen delen en dat hun huizen toch min of meer tyfoonbestendig zijn.  Ze hebben in het zuiden nu ook de schrik goed beet en zullen in de toekomst ook meer rekening houden  met zo’n fenomenen, vertellen ze. Maar ik vraag me natuurlijk af wat is er opgewassen tegen 300 km per uur..

Tegen twintig na acht kunnen we vertrekken en nadat we hier en daar nog wat volk ophalen in Hanoi kunnen we vertrekken voor de 4 uur durende verplaatsing naar Ha Long. Onderweg maken we nog een stop bij één of andere groothandel voor toeristen ;-)

Ha_Long (1)

Ik word in Vietnam altijd aangesproken als Happy Bouddha, waar halen ze het ;-).

Tegen iets voor één uur komen we aan in Ha Long. We moeten in een tender (kleine boot om passagiers naar een groter schip te brengen)  die ons naar onze verblijfplaats voor de komende drie dagen vaart: onze Jonk die luistert naar de naam Aclass Opera Cruises. We hebben er de voorbije dagen de financiële riem wat opgelegd, omdat we dit een beetje in stijl wilden ervaren.

Ha_Long (200)

Onze Jonk Aclass Opera Cruise

Tegen niemand voortvertellen maar we doen eens lekker gek en gaan voor de honeymoonsuite… we zijn ten slotte 28 jaar getrouwd ;-) Uiteindelijk kost die maar € 20,- meer dan de gewone cabines en we krijgen er een fles wijn bovenop die 30 euro kost…. Rap terugverdiend ;-) Bovendien steekt in onze ijskast een taartje, met daarop ‘happy honeymoon’. ;-)

Als de boot van wal steekt krijgen we iets voorgeschoteld dat zijn gelijke niet kent. De Ha Long Baai. Dit is van een schoonheid…. man man.  Sorry Inge en Yvan ik weet dat jullie trip hier vorig jaar in het water viel door een tyfoon. Maar ik zal genoeg foto’s nemen om jullie te laten meegenieten, en hopelijk kunnen jullie dit ooit zelf nog eens doen, want geloof me dit is het waard.

Ha_Long (106)

Ha Long Bay

We genieten dat het een lieve lust is. Onderweg maken we een stop om een floating village te bezoeken, maar dit kan de vergelijking met de floating village van Tonlé Sap (Cambodja) niet doorstaan. Hier hebben ze allemaal satelliet tv en hypermoderne huishoudtoestellen. Enfin ’t is ze gegund natuurlijk, maar de authenticiteit is hier een beetje zoek.

Ha_Long (84)

Ha Long Bay Floating Village

We hebben de keuze om twee grotten te bezoeken met een uitgerokken coracle (bamboe bootjes) of met een kajak. Morgen staat er zeekajaking op het programma, dus kiezen we vandaag voor de coracles.

Ha_Long (62)

Ha Long Bay floating villages

Ha_Long (46)

Ha Long Bay floating villages

We bezoeken nog een eilandje – Ti Top – en beklimmen de berg om op de top te genieten van een prachtige zonsondergang.

Ha_Long (159)

Ha Long Bay sunset

Zowel de lunch als het diner zijn copieus. Na een vermoeide anderhalve maand reizen – pas op ge hoort ons niet klagen hoor – is deze verwennerij een welkome afwisseling. We laten het ons welgevallen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *