Gooooood mooooorning Vietnaaaam

Foto’s

Onze bus vertrekt vanmorgen al met een half uur vertraging. Begint al goed. Ook wacht er ons een overzetboot over de Mekong en een grensovergang.  Busje zit goed vol en ook deze keer hebben we weer WiFi op de bus en krijgen we een film voorgeschoteld. Nu ja film… een Cambodjaanse vechtfilm waar er meer bloed vloeit dan dat er water door de Mekong stroomt.

Cambodja_Vietnam (3)

Onze eerste hindernis, de overzetboot neemt onze chauffeur met verve. Hoewel er naar mijn mening veel teveel auto’s op het vlotje staan. Nu goed we bereiken droog de overkant. Venters van allerlei prullaria, eten en weet ik nog veel allemaal, maken mee de overtocht.  Onze buschauffeur houdt de deur dicht maar op zeker moment is de deur toch open en staan ze al half in het gangpad met mango’s en eieren. Mijn Cambodjaanse buurman koopt tot mijn grote vreugde wat eieren. Op een buske kan dit serieus stinken. Neem daarbij dan nog zijn gesmek, geboer, tandengeschirp… Dit wordt een lange busrit.

Tegen twaalf uur stoppen we vlak voor de grens in een restaurant waar we lekkere (volgens Hilde veel te zoute) vis eten.

Aan de grens krijgen we een staaltje van corruptie te zien. Iedereen wacht ongeduldig zijn beurt af, maar een gast in uniform komt langs de rijen oververhitte mensen en mits wat bijbetaling krijg je voorrang… Wij doen niet mee aan dat spelletje en wachten geduldig onze beurt af.  Meer dan een uur zweten en puffen, maar wij zijn ondertussen wat gewoon.

We komen in Ho Chi Minh City (HCMC) aan tegen 16 uur waar we opgewacht worden door onze reisgezel voor Vietnam. Maya, die via Parijs rechtstreeks op HCMC vloog. Het is een enthousiast weerzien en we bezegelen dit onmiddellijk met enkele Vietnamese Tigerbeers.

HCMC (7)

’s Avonds gaan we na een verkwikkende douche lekker eten in ‘Five Oysters’ een leuke tent waar we voor minder dan 3 euro per persoon eten en drinken. (zelfs een  Margarita voor de dames inbegrepen). Ons reisbudget heeft de voorbije weken al wat deukjes gekregen dus dit is zeer welkom.

HCMC (12)

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *