Gitaarwinkel in Katoomba

Foto’s

30 november, dit jaar hebben we geen dag in november in België doorgebracht. We zijn 31 oktober vertrokken en zitten dus al een maand hier. We voelen ons opperbest en zouden er gemakkelijk nog eens zo veel kunnen en willen bijdoen. We missen natuurlijk de hondjes, de kinderen, maar natuurlijk vooral ons Mereltje. Maar met technologie kan zoveel deze dagen dat contact met waar ook ter wereld lijkt alsof je in de kamer ernaast zit.

Soms komen er berichten doorsijpelen waar je niet veel aan kan doen op afstand: een nichtje die haar hond moet laten inslapen (sterkte Nele en Geert), Nils die is opgenomen in het ziekenhuis…

Met de ervaring die we nu hebben, bestuderen we toch andere alternatieven van reizen ;-). Wordt vervolgd…

Sommigen vragen zich waarschijnlijk af … man man hoeveel tijd steken die in hun blog, foto’s en filmpjes? Vandaag blijkt dat we dit jobke binnen het uur klaren. Geloof ons dit is echt nodig… voor onszelf in de eerste plaats en leuk voor diegene die het volgen (denken we toch). We hebben zelf al vaak onze blog moeten raadplegen om namen terug op te zoeken. Kan je je trouwens voorstellen dat we onze foto’s moeten sorteren en een naam geven als we terug in België zijn (ons fototellertje staat op 3500, jullie krijgen natuurlijk niet alles te zien ;-))… Ook de voorbereiding voor de volgende dag neemt nog een uurtje in beslag… We zijn al een jaar lang artikels; websites en boeken aan het verslinden van Aussie, maar er gaat zoveel verloren. Je kan pas echt adapteren als je in het gebied zelf zit.

Video: De dans van het vliegtuig

Derde landing op Sydney

Maar over vandaag: vanmorgen vertrokken met Virgin Australia (trouwens zeer content van) maar terug met een ’Embraer 190’ daar kunnen maar honderd en een beetje passagiers in. Dus relatief klein en je voelt er dus alles in. Ik heb nog nooit zo’n woelig en turbulent opstijgen meegemaakt. Fuck joh wat was da… brrr. Enfin gelukkig was de vlucht op een paar turbulenties na, en de landing relatief rustig.

…kijk maar eens goed op de temperatuurmeter… 38°C

We halen in Sydney onze nieuwe huurwagen op, een fordje, ik durf mijn riem niet goed aandoen want de mensen gaan denken dat ik met mijn rugzakje over de snelweg loop.;-)

Enfin na een kleine twee uur komen we op onze eindbestemming aan: Katoomba. Hier hebben we drie nachten gereserveerd. Van hieruit zullen we de Blue Mountains verkennen. De Blue Mountains danken hun naam aan de talrijke eucalyptus bomen die een blauwe waas zouden achterlaten…

We doen het vandaag wat rustiger: inpakken, verplaatsing, vlucht, verplaatsing, uitpakken… We verkennen het mieterse dorpje en proberen vandaag eens een Koreaan als avondeten. Na de Maleisiër gisteren, hebben we stilletjes aan heel zuid-oost Azië en ver daarrond uitgeprobeerd. Wij zijn er alvast niet vies van. Kwestie van tegen volgend jaar met stokjes te kunnen eten.

In de namiddag stoten we toch wel op een echte gitaarwinkel met reisgitaren…wat denk je… ik heb ze hier in ons logement al een ’Waltzing Mathilda’ (da’s zo’n beetje het Australisch volkslied) ten beste gegeven.

Mijn verslagen zullen dus korter worden… ja ik moet toch wat op mijn gitarreke oefenen 😉

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *