De dood in zicht

Moving day

Vandaag is het moving day. We verkassen van Mumbai naar Varanasi. We regelen via ons hostel een taxi naar de luchthaven die het voor de helft doet dan we betaalden in de heenrit. Het is natuurlijk dagtarief, dat scheelt.

Voor we vertrekken zoeken we een eettent op voor een snel ontbijt,  Een rat die ons verrast aan de ingang kan onze appetijt niet deren.

Free Wifi

We vertrekken vroeg in de hoop dat de wifi in de luchthaven iets degelijker is dan die van het hostel. Neen dus, we moeten jullie wat de beelden betreft nog even op jullie honger laten. In ons vorig berichtje kon ik met heel wat moeite enkele verkleinde exemplaren de wereld insturen. Het was wel eventjes werken tegen de klok. Je kon in de luchthaven op een free wifinet, maar dat was nog lamentabeler dan dat van het hostel en bovendien beperkt in tijd.

De taxichauffeur solliciteert nadrukkelijk voor wat complimenten. Niet wat zijn rijstijl betreft, wel zijn zangkunsten. De jankende honden die ons ’s nachts wakker houden krijgen wat ons betreft een streepje voor. Ook nu weer worden twee rijstroken ingenomen door drie taxi’s naast elkaar en als er een derde rijstrook bijkomt, gaan we naar vijf op een rij. Misschien een oplossing voor het fileprobleem bij ons? Er moet wel bijverteld worden dat geen enkele, maar dan ook geen enkele taxi zonder blutsen te zien is.

Op weg naar Varanasi
Op weg naar Varanasi

Bakoven

Onze vlucht vertrekt rond 12 uur met een plaatselijke luchtvaartmaatschappij ‘Indigo’. Op een klein halfuur vertraging na geen klachten. We laten de bakoven Mumbai met zijn 36°C achter voor het iets koelere Varanasi. De zes graden dat we hier minder bakken wordt ruimschoots gecompenseerd door de bovenmenselijke drukte. We hebben al menig drukke plaatsen geconsumeerd toch dit tart elke verbeelding. Mumbai lijkt plots een kuuroord en een oase der stilte in vergelijking met Varanasi.

Heilige koeien

Ook hier bepalen de heilige koeien de stroom van het verkeer. Menig beenhouwer zou bij ons wel raad weten met zoveel kwaliteitsvlees.

Heilige koeien
Heilige koeien

De taxi die ons voor tien euro een spannende rit bezorgt, heeft bijna twee uur nodig om ons van de luchthaven naar ons nieuwe hostel te rijden, een afstand van 31 kilometer.

De Ghats

We arriveren rond 16.30 uur en maken ons onmiddellijk klaar voor een nachtelijke toer op de Ganges langs de Ghats waar de lijn tussen leven en dood flinterdun is. De vuren langs de oevers geven een feeëriek beeld, toch de doden die hier door de vlammen worden verteerd doen dat gevoel enigszins omslaan. Hier heb je de dood waarlijk in ’t zicht. We wisten hier natuurlijk van maar de confrontatie doet je toch wel eventjes nadenken. Varanasi is een toevluchtsoord voor oudere mensen die hier hun dood komen afwachten. De Ghats, de trappen die in de Ganges uitgeven zijn letterlijk de overgang naar het hiernamaals. In datzelfde water wordt er door de plaatselijke bevolking hun was en plas gedaan.

Ghats aan de Ganges
Ghats aan de Ganges

Het aanhoudend toeteren van de auto’s is ondragelijk. Onze kamer op de tweede verdieping is enkel met een houten luik van de straat gescheiden, ik denk dat ik vandaag mijn oortjes maar bovenhaal.

Klamboe

We zijn vandaag voor alle zekerheid begonnen met malariapillen. Ook met Deet van 50% smeren we kwistig en onze klamboe voor vannacht ligt eveneens klaar. Een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Eindelijk hebben we de foto’s online gekregen.

Foto’s Mumbai, dag 1

Foto’s  Mumbai, dag 2

Foto’s Varanasi, dag 1Booking.com

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel onze weg

3 gedachten over “De dood in zicht”

  1. ik zou al van de eerste dag het eerste vliegtuig teruggepakt hebben – te warm en te druk en het eten is daar ook precies mijnen tand niet, tot half december geen koeievlees, moet ge maar kunnen hé, voor de rest: veel succes en hou de kleine beestjes uit jullie lijf.

  2. Wauw! Wat een intrigerend land. Wij reizen graag mee via jullie blog en kijken al uit naar de volgende post. Veel plezier daar!

    Groetjes An, Tom en co.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *