Embryo eieren en zijderupsen

Foto’s
Foto’s – deel 2

Gisterenavond vinden we in Hoi An en winkeltje waar ze modelboten verkopen. Voor ongeveer honderd euro shipping inbegrepen zal ik een modelboot in mijn bibliotheek rijker zijn. Ik geraak er niet goed uit. Mijn bibliotheek thuis schreeuwt voor zo’n decoratie maar dit is een serieuze aanval op ons reisbudget. Bovendien zal ik er nog 3 maanden op moeten wachten…

Hoi_An3 (41)

Hilde kapt de knoop door, we zullen de komende dagen wat meer streetfood vreten ;-) Met ons getwijfel en getreuzel zijn we maar net op tijd terug voor ons vervoer naar het treinstation. We nemen zonder spijt afscheid van ons slechtste hotel tot nu toe. Maar ja op zo’n lange reis … ‘shit happens’ zeker.

We reserveerden via dit hotel ook onze treintickets naar Hue. We moeten hiervoor echter terug iets zuidelijker naar Da Nang voor de trein. Ook hiervoor wordt gezorgd…vermoedelijk door familie van de eigenares. Enfin we voelen ons een beetje bekocht, maar misschien ligt het probleem wel aan ons. Bovendien vraagt onze chauffeurmadame of ze goed rijdt… ik krijg het al op mijn heupen.  Ik vermoed dat ze gisteren haar rijbewijs gekregen heeft bij een kilo zoete patatten ;-)

Op langere reizen telt natuurlijk iedere euro maar als je enerzijds een bootje koopt van € 100,- als versiering, moet je dan anderzijds voor minder dan een dollar gaan discussiëren ;-). ’t Is een beetje zoals met de kaarten spelen zeker dat er gevloekt en geruzied wordt voor 5 cent ;-))

We reserveren 2 zitplaatsen aan de rechterkant van de trein maar die bevinden zich aan de linkerkant ;-) We zitten in een wagon met duizend verschillende geuren en kleuren. Hilde die al een paar dagen last heeft van een verkoudheid kan haar lach niet inhouden als hier bovendien nog gerookt wordt ook.

Enfin het heeft wel iets. We vergeten die kleine besognes als we in ruil hiervoor een prachtig landschap voorgeschoteld krijgen. We zitten dan niet aan de rechterkant, maar we gaan in de gang staan waar de deur is en krijgen hiervoor een vijfsterrenstaanplaats.

IMG_7265

Treinrit Da Nang – Hue

IMG_7263

Treinrit Da Nang – Hue

IMG_7259

Treinrit Da Nang – Hue

IMG_7271

Hue – treinstation

Na een kleine vertraging van ongeveer 1 uur – Verbeek, ik wil nooit nog iets slecht horen over de NMBS ;-) – komen we in Hue aan. Weer een stukje van de reunification express dat we kunnen afvinken.

IMG_7270

Hue – Reunification Express

We zijn nog 14 uur trein van Hanoi verwijderd, we hopen de ganse rit per trein tot daar uit te zitten.

We logeren in Jade hotel vlakbij het backpackers centrum. Voor nog geen  € 18,- krijgen we hiervoor ontbijt en een reuze privé terras.

Na een kleine verkenning van de buurt spreken we af met het reisgezelschap. Het is alsof we een kat en muisspelletje spelen op weg naar Sapa. We wisselen wat ervaringen uit en tips. Er is hier zoveel te zien en te doen dat we tijd te kort gaan hebben, maar ja twee maanden is dan ook niets om op verlof te gaan hé ;-))))

IMG_7273

Hue – verkenningstocht over de Parfumrivier

Nog een kleine aanvulling van gisterenavond. Daar kregen we de kans om in een restaurant te gaan eten waar ze de plaatselijke specialiteit serveren: embryo eieren (eieren die net voor het kuikentje uitkomt en dan gekookt worden) en zijderupsen. Van die embryo-eieren hadden we al gehoord van Marc (broer van Hilde) die dit bijna 20 jaar geleden in Vietnam heeft gegeten (of zien eten). Ik twijfel … ik twijfel… maar Hilde trekt mij resoluut mee naar een andere eetgelegenheid… ikke content ;-) Morgen is het terug geschiedenisles.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *