El condor pasa

Bang

Foto’s Samaipata, dag 2: Cuevas en El Fuerte

We zijn ondertussen een week neergestreken in Zuid-Amerika en het moet gezegd… het bevalt ons zeer. We zijn beide zo verknocht aan Azië dat we een beetje bang waren dat Zuid-Amerika wat zou tegenvallen, toch tot nu toe is het een geweldige ervaring.
Samaipata, een slaperig westernachtig dorp aan de voet van de ‘Cordillera Oriental’, is alvast een must see voor al wie overweegt naar Bolivia te trekken.

Hostels

De hostels vallen mee, alhoewel ik eerlijkheidshalve moet zeggen dat je het hotel in Rio en São Paulo bezwaarlijk een hostel kan noemen ?. De mensen zijn ongelofelijk behulpzaam en vriendelijk, het eten is outstanding. Gisterenavond bestelden wij ‘Pique Macho’ voor twee personen (vlees, worst, ajuin, frietjes, kaas en eieren, allemaal onder elkaar gehusseld).  Als ze met de schotel afkomen dachten we eerst dat de familie mee zou aanschuiven. Trouwens het is niet alleen veel, het is ook nog eens bijzonder lekker. Mijn dieetproducten zullen in december van pas komen.

Slaap

Gisteren vielen we beiden om van de slaap en hebben tot halfzes kunnen doorslapen. Bijna acht uur aan een stuk, dit moet zowat een persoonlijk record zijn.
Vanmorgen nog wat bij gelezen en voor je het goed en wel beseft is het acht uur en verorberen we een heerlijk ontbijt in een van de vele kroegen/restaurants die er als de kippen bij zijn om van de toeristen een graantje mee te pikken.

Cuevas

Cuevas
Cuevas

Na het ochtendritueel claimen we een taxi naar de watervallen (Cuevas), aan de voet van de Andes. Ik maan de chauffeur onmiddellijk aan om het rustig aan te doen in de bergen, want die gasten zijn behoorlijk loco met hun vier maal vier onder hun gat en coca in hun bek.
Drie natuurlijke watervallen met leuke strandjes en ongelofelijke uitzichtpunten. Op een koppeltje na dat we betrappen op een zwempartij in een van de poeltjes, zien we hier voor de rest niemand. Tegen de middag hebben we heel wat klimmeters in de benen en bovendien worden onze ogen behoorlijk verwend met vijfsterren uitzichten.

Cuevas
Cuevas

Alfredo

De chauffeur, Alfredo, is in zijn nopjes als we hem ook voor de namiddag vragen om met ons naar de Incasite El Fuerte te rijden. Ook hier betalen we slechts 12 euro voor de hele namiddag. We spreken af dat hij ons na de middag oppikt bij ons hostel.
El Fuerte is een Incasite die vooral in het weekend heel wat bezoekers lokt. Ook hier lopen we quasi alleen. Met het ticket dat we hier kopen kunnen we trouwens eveneens het archeologisch museum bezoeken in Samaipata.

Condor

Net voor we terug aan de auto zijn, zien we in de verte een condor voorbij vliegen. Majestueus. We zijn zo verrast dat we vergeten een foto te nemen.

Na El Fuerte stopt Alfredo aan een bodega de vino, waar we het heerlijke vocht kopen voor de komende twee dagen.

El Fuerte
El Fuerte

Rally

Op het marktplein wordt alles in gereedheid gebracht voor een rally door de omgeving terwijl wij genieten tijdens happy hour van overheerlijke cocktails.

Rugzak

Oh ja, vanmorgen kreeg ik een mail waarin de luchtvaartmaatschappij ons meedeelt dat de zoektocht naar mijn rugzak verder gaat, een goed verstaander heeft niet veel nodig om te beseffen dat dit een lange zoektocht zal worden. Ondertussen hebben we hier op een markt een polo gevonden, zodat ik af en toe toch eens van kledij kan wisselen. Het ergste is natuurlijk onze karrenvracht pillen voor onze rikketikker, als ze mijn rugzak niet terugvinden, zal er vanuit den Belgique een pakketje moeten opgestuurd worden, de vraag is natuurlijk naar waar, want we hebben geen zittend gat.

Deel onze weg

3 gedachten over “El condor pasa”

  1. Hallo Hilde en Erik, ben blij dat het Zuid-Amerikaanse avontuur jullie zo bevalt ??, Erik je verhalen kan ik zo van genieten ??, en Hilde je foto’s…zo PRACHTIG ?…die natuur…WAUW ❤,je bagage das wat anders Erik ?, hoop dat je uw pillekes ter plaatste krijgt en dat word een nieuwe garderobe Erik ?en dieet is voor later ?, grts Myriam xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *