€ 8,16

U leest het goed in de titel, acht euro en zestien cent, dat is de prijs die we voor 2 personen, heen en terug, betalen om morgenvroeg met Ryanair naar Milaan te vliegen. Nu ja morgenvroeg, we moeten vannacht om 3 uur opstaan want het vliegertje vertrekt om twintig na zes in Charleroi. Hopelijk is dit het enige addertje onder het gras. Dus morgenvroeg als jullie ontwaken, hangen wij ergens boven Zwitserland. Onze Janko kan zijn kampementen weer op de gelijkvloers opslaan om voor onze twee borders te zorgen.

Ryanair
Ryanair

Geef toe voor deze prijs kan je dit toch niet laten liggen. We zijn al voor 1 eurocent naar Shannon gevlogen, maar daar kwamen dan 30 euro luchthaventaksen bij, dit is er nu allemaal inbegrepen… hopen we. Wij laten het alvast niet aan ons hart komen en in dit geval gelukkig ook niet aan onze portemonnee. Bovendien hebben wij een appartement gevonden voor € 50,- per nacht, dus voor minder dan € 150,- zitten we vier volledige dagen in Milaan.

De vliegtuigmotoren van onze vorige vlucht naar Madrid zijn nog niet afgekoeld en de motoren richting Milaan moeten al worden opgewarmd. Madrid zal moeilijk te overtreffen zijn, maar we kijken natuurlijk vooruit en vertrekken met een open mind naar Noord-Italië. Alleen onze voorbereiding liet een beetje te wensen over. We hebben ons gisteren nog een Capitool reisgids van Milaan aangeschaft (die kostte trouwens 3 maal zoveel als onze vlucht voor twee). Dus zullen we hoog in de wolken nog een en ander moeten bekijken.

Wie Italië zegt denkt pasta, Squadra Azzuri, wijn, maar ook Pavarotti is er niet weg te denken. In het Scala zullen we hem alvast niet kunnen bewonderen. Ten eerste ligt mijn kameraad al enkele jaren onder de zoden en bovendien zelfs als hij er nog was… ze vragen tegenwoordig € 300,- (vanaf!) voor een ticket… den buitengevel zal ook wel schoon zijn zeker. Ik luister ‘s avonds wel naar spotify 😉

Ook een tip van een goeie vriend om het laatste avondmaal in het Santa Maria delle Grazie te bewonderen, hebben we niet kunnen verzilveren. We moesten dit maanden op voorhand al reserveren. Nu, we zien wel wat we hier kunnen forceren. Mijn Italiaans beperkt zich tot Si en No, maar ik ben de laatste tijd nogal bedreven geraakt in het met handen en voeten uitleggen aan Oost-Europese truckers, dus zal dit ook wel lukken zeker.

Deel onze weg

4 gedachten over “€ 8,16”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *