Driving on the left side is the right side

Sydney 03 november 2012

We verkennen vandaag Potts Point, Kings Cross, Darlingtonhurst en Paddington.

We gaan via Circular Quai omdat we vanuit onze kamer een gigantische P&O sealiner zien liggen, ook de QE2 legt hier nog aan. Schepen zijn het enige vervoermiddel waar je ziel onmiddellijk meereist. Fascinerend.

Darlingtonhurst Sydney
Darlingtonhurst Sydney

We besluiten om de bus niet te nemen en kuieren op ons gemak naar Potts Point met zijn Victoriaanse huisjes. We passeren in de heenweg Hyde Park en nemen Saint Mary’s Cathedral onder de loep. Daarna kuieren we verder langs de wijken Kings Cross, Darlingtonhurst en Paddington met hun Victoriaanse huizen. Al deze wijken hebben een zeer hoog Portobello-Road-gehalte. We verslikken ons een beetje in de afstand en nemen in de terugtocht wijselijk de bus. Tickets voor de bus neem je hier op voorhand. Ze zijn te koop in winkels die geafficheerd staan aan het bushokje.

Rest ons alleen nog The Royal Botanic Gardens en The Domain en dan hebben we elke interessante wijk van Sydney platgelopen. We komen nog op het einde van onze reis terug en dan plannen we dit te bezoeken, misschien samen met nog een 3 uur durende Whale watching tocht per boot.

Ondertussen is het al ver na twaalf uur als we onze lunch nemen. De vermoeidheid houdt aan. Ik heb ergens gelezen dat voor ieder ‘uur zone’ die je passeert je een dag nodig hebt om te recupereren. Nog nen dag of 5 en we zijn terug op ons plooi 😉

De problemen met internet houden aan. Hilde kan via WiFi eventjes met haar smartphone op internet om een berichtje te posten.

Morgen vertrekken we in alle vroegte naar Cairns, waar we onze eerste auto moeten ophalen. Lang geleden dat we nog links gereden hebben. Maar ik herinner mij van de vorige keren dat het moeilijker is om achteraf terug rechts te gaan rijden.

Zij gaan er immers prat op dat ‘ driving on the left site of the road, the right side is ’ ;-))

For the record:
– Busticket voor 3 tot 5 zones: AUD 7,-

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *