Die geleden heeft onder Pontius Pilatus….

Foto’s Gisteren – 25/10/2016

Foto ’s vandaag

Gepakt en gezakt moeten we vanmorgen de laatste keer de Arabische wijk trotseren in Jeruzalem. We moeten wel met onze zware rugzakken de klim naar het King David Hotel nemen. 1,8 kilometer, niet veel, maar we komen allebei nat in het zweet boven als we iets voor negen aan het autoverhuurbedrijf arriveren.

Het is een heel gedoe met de papieren en ze stellen ons nog een extra verzekering voor zodat we volledig gedekt zijn. We hadden eigenlijk al een all-in verzekering maar voor 18 euro meer wordt er zelfs maar tweehonderd in plaats van 400 euro van onze creditcard geblokkeerd. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn en stemmen in met die 18 euro extra.

De Honda Jazz staat in de garage te blinken en ik heb een beetje het gevoel dat ik een rugzak aantrek als ik in de auto stap maar uiteindelijk is hij goedkoop in verbruik en past al onze bagage in de kofferruimte.  Mijn copiloot manoeuvreert mij feilloos door het drukke ochtendverkeer in Jeruzalem en we kiezen voor de kleinere banen zodat we de tolwegen vermijden.

We zullen onze eetgewoonte terug wat moeten aanpassen want onze kilometerteller die we gebruiken zal die vooral van ons Jazz’ke zijn.

CCaesarea Romeins aquaduct
Caesarea – Romeins aquaduct

Zo’n veertig kilometer voor onze uiteindelijke bestemming van vandaag houden we een stop in Caesarea, de hoofdstad van de Romeinen in Judea. De stad was een klein cadeautje van Herodes aan Augustus Cesar, de aangenomen zoon van Julius. De stad was blijkbaar ook gewild bij de Arabieren, Kruisvaarders, Mamelukken en Ottomanen. Enfin ge ziet, hier is al meer gevochten voor wat onvruchtbare grond… Het amfitheater en de hippodroom zijn prachtig en met een beetje verbeelding zie je Ben Hur hier zijn paarden mennen. Ook Herodes en Pontius Pilatus hadden het hier zo slecht nog niet. Er waren er andere die hieronder geleden hebben.

Ceasarea - Amfitheater
Ceasarea – Amfitheater

Een beetje verder heb je het Romeinse Aquaduct, dat een prachtige prentje vormt met de zee op de achtergrond. Zwemgasten maken er dankbaar gebruik van en genieten na een zwempartij van zijn forse schaduw.

Hoezeer de geschiedenis ons ook in de ban heeft, het nieuwe onderkomen roept ons en het is bijna vier uur als we de tunnels van de Karmel berg trotseren en voor de komende dagen een nieuw onderkomen hebben in Haifa.

Kabeltram - Haifa
Kabeltram – Haifa

We dalen ’s avonds nog af naar de oude stad en kunnen gelukkig bij terugkeer gebruik maken van de kabeltram. De stops zijn nogal onduidelijk en een passagier laat ons de hele rit tot boven uitzitten. Nu goed, daarmee zijn we al bovenop de Karmel berg geweest. We mogen voor hetzelfde geld terug mee naar beneden en gokken deze keer zelf goed en stappen af op de juiste halte.

Het internet is hier wel van goede kwaliteit en we kunnen jullie eindelijk ten volle mee laten genieten van de foto’s.

Vooral die van gisteren vragen nog om wat extra aandacht. Enfin, geniet er maar van hoe ik een klacht neerleg, maar mij eerst een hoofddeksel moet laten aanpassen bij de muur.

Haifa by night
Haifa by night

Deel onze weg

2 gedachten over “Die geleden heeft onder Pontius Pilatus….”

  1. Geweldig zo te mogen meegenieten.Verhaal e foto s…kijken er steeds nr uit.
    Hilde je lig foto houding herken ik uit alles??.Dikke knuffel. ..veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *