Desolaat in the Red Centre

Foto’s

We zijn weer vroeg uit de veren, het heeft ook wat geduurd gisterenavond eer we slaap konden vatten. Een paar lodges verder zaten een zestal lesbiennes die duidelijk iets te vieren hadden en hoe!… man man… of in dit geval misschien beter vrouw vrouw… Ik ga jullie de details besparen, want het zijn verhalen die in playboy thuishoren 😉

Vanmorgen opnieuw opgestaan om 5 uur, want er stond voor ons dus de 500 km naar Alice Springs op het programma. Zelfde menu als gisteren: desolaat en weer maar een handvol auto’s.

Onderweg komen we een kudde wilde dromedarissen tegen. Dit is niet hun natuurlijke habitat, die zijn hier nog achtergelaten door de Afghanen. Maar meer hierover binnen een dag of vier als we The Ghan nemen richting Adelaide.

Ik denk dat ik over een slang rijd, we rijden een stukje terug om te zien welke schade ik heb aangericht maar we zien de slang nog net tegen hoge snelheid de bush inkronkelen…. Hopelijk zonder al te veel averij.

We halen een roadtrain (een vrachtwagen met 3 aanhangwagens) in, toch wel vrij spectaculair die roadmonsters. Maar net op het ogenblik dat we hem hebben voorbijgestoken zien we op onze rechterkant een hele bende ( zeker een tiental) arenden. We proberen iets te vertragen om een foto te nemen maar dat gevaarte ligt in ons gat te duwen. Maar wat was da joh, E10, Frank en Myriam hoe groot kan zo’n arend worden? Wij hebben het gevoel dat ze bijna een meter hoog waren.

Verder zien we de gebruikelijke wilde paarden, hagedissen, emoes en kangoeroes…. Maar van de laatste alleen maar dode exemplaren, die doodgereden zijn en aan de kant van de weg blijven liggen. We durven het bijna niet te vertellen maar we hebben nog maar 1 levend exemplaar in vrijheid gezien…

Onze lodge in Alice Springs is een verademing na onze 2 laatste lodges en bovendien zéér goedkoop. Alles tiptop, terug wc en douche op onze kamer. We genieten van ons zwembad, doen wat boodschappen en vullen een wasmachine en kunnen eindelijk terug een flesje wijn kraken tegen normale prijzen. Ik kan eindelijk wat achterstallige berichtjes en foto’s posten… hopelijk krijg je er geen indigestie van 😉

We rijden terug op de aloude manier met de kaart op de schoot. In België hadden we de kaarten aangekocht van Australië voor op onze TomTom. Maar aangezien onze gsm Google Maps heeft en we daarop alles al hadden aangeduid, hebben we besloten om de TomTom thuis te laten. Blijkt dat onze telefoon hier geen dataverbinding heeft en we Google Maps dus niet kunnen gebruiken.

Hier wordt de Kerstman voortgetrokken door Kangoeroes

Morgen staan de ‘Mac Donnell Ranges’ op het menu, de moeite omwille van zijn kleuren en van het ruige landschap. We hadden er graag blijven overnachten maar we konden ze zonder 4X4 moeilijk bereiken.

For the record:

Alice Motor Inn AUD 80 per nacht voor twee personen. (ontbijt en privézwembad inbegrepen)

Water: gisteren nog AUD 7,5 vandaag….gratis.

Fles Wijn: AUD 10,-

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *