Daintree

Gisterenavond vrij vroeg gaan slapen. 21 u30, de jetlag houdt aan. Om 2uur klaarwakker. Enfin dit zijn dus al 4u30 minuten die we in een ruk doorslapen. We zijn beiden doodmoe, maar er valt zoveel te beleven dat we geen tijd hebben om hier aan toe te geven.

Vanmorgen moesten we hoe dan ook om 5 uur opstaan, de shuttle voor de luchthaven komt ons om 6 uur oppikken. We vliegen vandaag met Virgin Australia naar Cairns. Voor een chartervlucht met een lowcost maatschappij moet gezegd dat dit dik in orde is. We maken de vlucht met een Boeing 330/800, we hebben zeker zoveel beenruimte als de internationale vluchten.

Landing Cairns
Landing Cairns

Wij pikken onze auto (een automatic) op in Cairns airport en rijden richting ‘Crocodylus Jungle Nest’ in Daintree National Park. Vlakbij Cape Tribulation. Onze overnachtingsplaats voor de komende twee nachten is in de Jungle. Er is een muggennet voorzien maar daar zaten toch al beestjes in en onder. We mogen onder geen beding brood of enige andere vorm van eten meenemen in onze “jungle-tent-lodge-kamer”. Er hangt een toffe sfeer. De BBQ ligt vol worstjes en kangoeroe-steak. Het is overal pokkeduur, maar hier kunnen we aanschuiven aan de BBQ voor AUD 7,-… Meegenomen :-).

Morgen staat Cape Tribulation op het programma, samen met een jungle-wandeling. Hier zouden veel krokodillen zitten, helmcasuarissen, allerlei soorten slangen, leguanen, insecten (brrrr) en natuurlijk vogels met de vleet. Als ze maar uit mijn bed blijven J.

Maar…. dit doen ze niet, er zit zowaar een kangoeroe (Tornton pig Melamie… of zoiets) op onze slaapkamer…. Wel een mini-versie ter grootte van een muis, maar ze kunnen naar ’t schijnt serieus huishouden en alles kapot bijten als er voedsel te vinden is. Hilde, het slachtoffer van dienst, schrikt zich een aap en springt op het bed. Het moet gezegd, gaan slapen met een ‘wild animal’ in je kamer.. ze is ’t nochtans gewoon ;-))

We hebben een vrij goeie nacht, de eerste in Australië, en dit nog wel in de Jungle. Deze morgen nemen we een ‘Jungle warrior’ ontbijt: worsten, spek, tomaten, eieren, toast… enfin we kunnen er tegen.

Regenwoud Daintree
Regenwoud Daintree

In de voormiddag pikken we Daintree Discovery Centre mee. Het leven in het regenwoud. Blijkt het oudste regenwoud ter wereld te zijn. Nog ouder dan het Amazonewoud. Enfin oudste, grootste… doet er niet toe, het is een zeer leerzame ontdekking. We klimmen via ladders en trapjes helemaal tot in de kruinen van het regenwoud…, zodat we het regenwoud van op diverse niveaus kunnen ontdekken. Niet voor mietjes.

Cape Tribulation
Cape Tribulation

Na dit educatief stopje wanen we ons regenwoudkenners en rijden verder naar Cape Tribulation (of Cape Trib voor de locals), ooit de locatie van het huwelijk van een collega van ons 😉 Het is inderdaad een ongelofelijk leuke plek. We genieten van de prachtige omgeving aan Kulki Beach en eten onze picknick aan een prachtig viewpoint.

Crocodile watch
Crocodile watch

Tijdens de terugrit nemen we een crocodile watch mee. We maken een prachtige boottocht op de Cooper Creek. We varen langs de mangroves en zien allerlei leuke inhammen, bomen, planten, bloemen… maar Crocodile Dundee heeft hier duidelijk goed huis gehouden want van de crocs is geen sprake. Nochtans op het einde van de boottocht springen plots enkele mensen op en roepen dat ze een crocodile zien… of was het een lochodile (houtblok)?

Helmcasuaris
Helmcasuaris

Tijdens onze rit van hot naar her komen we diverse borden tegen dat we moeten vertragen want dat er Cassowaries (helmcasuaris) gespot zijn. We zien er echter geen enkele. Op Cow Bay volgen we een wandeling, want daar zou je walvissen kunnen zien… Geen walvissen te zien. Het is niet onze lucky day… of toch? Vlakbij onze thuisbasis gaan we nog een bushwalk maken in het regenwoud en bij onze terugkeer aan onze lodge krijgen we dan toch nog zo’n helmcasuaris te zien, op 5m van onze ingang. Prachtig dier. Manshoog, zwarte veren op het lichaam, hals en kop blauw met rode accenten en de “helm” op zijn hoofd laat hem er een beetje prehistorisch uit zien. Geslaagde afsluiter.

Een goed warm douchke en een lekkere warme maaltijd met een goei glas Merlot (grappig hoe ze dat hier uitspreken) en we gaan onze tweede junglenacht in.

Slaapwel.

For the record

  • Toegang Daintree Discovery Centre: AUD 33,- p.p.
  • Crocodile tour: normaal AUD 28,- maar ik kan het mij niet laten en vraag hem of AUD 50 voor ons beide OK is en hij hapt toe… sport van de familie Liekens

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *