Crocodile Dundee

We zijn beide nog in de ban van… het Great Barrier Reef, het gonst nog na.

Cairns is een doorreisplaats, wel mekka voor jonge gasten die wat vertier zoeken. Het eten en drinken is beduidend goedkoper dan in Sydney of in het regenwoud. Veel is er in het centrum niet te zien. Maar zoals de reisgidsen laten weten: naar Cairns kom je niet om te zien maar om te doen. Wij laten deze kelk graag aan ons voorbij gaan.

We eten vandaag in een Irish Pub voor AUD 12,- p/p drank inbegrepen, op die manier krijg je natuurlijk terug wat ademruimte.

Crocodile
Crocodile

Wij bezoeken vandaag een krokodillenboerderij een beetje ten noorden van Cairns. De nursery van het hele opzet is vrij interessant, de verkooppraatjes en show tijdens croc-feeding neem je er dan maar bij. Ik heb lang gedacht dat madammen met een krokodillenlerenhandtas butchers waren… maar dat zijn diegene die graag ne steak lusten van een rund evenzeer… De beesten worden volgens het boekje gekweekt en geslacht, net zoals onze lekkere steak dus… no worries.

Dat ‘No Worries’ hoor je hier honderd keer per dag. Ga proberen die uitspraak mee te nemen naar Brussel 😉

In de namiddag moeten we onze eerste huurwagen terugbrengen naar de luchthaven, want morgen moeten we om 3u30 ‘s ochtends (ja, je leest het goed) op de luchthaven zijn voor een vlucht om 5 uur naar Alice Springs via Sydney. Een connectie van 35 minuten… Krap… Ik weet het, we hadden een rechtstreekse vlucht naar Alice Springs van hieruit kunnen boeken maar dit had ons AUD 250,- p/p meer gekost.

Tegen de tijd dat jullie dit lezen zitten we al in het Red Center ( Uluru) ik vrees dat onze connectie met de buitenwereld voor een tijdje gaat wegvallen. ‘ No Worries’

We waren trouwens vanmorgen voor onze wekker wakker. Wij hebben een ingebouwd mechanisme dat onze wekker overbodig maakt. We maken dit verslagje in de luchthaven waar ik mij momenteel in Vietnam waan. Al onze medepassagiers zijn van Aziatische origine.

Als je zes weken weg bent moet je een beetje op alles voorzien zijn. We hebben een systeem opgezet waarbij de kinderen thuis onze post inscannen die dit dan via de Cloud mogelijk maakt om hier te consulteren…. Dedju jong, het zijn allemaal rekeningen ;-). En zonder betrouwbare wifi-connectie wordt het moeilijk om betalingen online te doen.

We waren een beetje bezorgd voor onze aansluiting in Sydney naar Alice Springs, we hebben maar 35 minuten…. blijkt dat we terug op het zelfde vliegtuig moeten.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *