Cradle Mountain – St. Clair National Park

Foto’s

We hebben vandaag een hele rit voor de boeg, maar voor we vertrekken willen we toch nog gauw even een glimp opvangen van onze platypussen. De luieriken slapen nog, het is dan ook nog geen zes uur.

We zijn nog niet goed vertrokken of het eerste wild dient zich aan. We zien een wallaby die vrolijk voor onze auto springt. Gelukkig kunnen we tijdig stoppen, een paar meter verder zien we een kangoeroe zijn ochtendwandeling maken.

Onze eerste stop is Lake St Clair. We maken er een kleine wandeling van ongeveer 2 km. Als we op het verste punt van de wandeling zitten, beseft Hilde dat haar buidelzakje nog in de auto ligt, ik ben ineens niet meer zeker dat ik hem op slot heb gedaan. Die km hebben we in recordtijd overbrugd. Gelukkig ligt alles nog op zijn plaats, in een auto die op slot is;-)

We hopen vandaag tot aan Cradle Moutain te geraken, maar 1 km in de bergen moet je niet vergelijken met één op de vlakke baan. Enfin, we doen er veel langer over dan ik had gedacht. Onderweg stoppen we natuurlijk ook nog om een en ander te bekijken. We hebben niets gereserveerd dus maakt het eigenlijk niet veel uit of we er geraken of niet.

Onderweg zien we boven de weg een donkere wolk hangen… we denken eerst dat die van een vuurtje is. Maar we zien dat die wolk ook dichterbij komt en pats op onze voorruit… een zwerm bijen of iets dergelijks. Beangstigend onze voorruit is werkelijk helemaal bedekt met honderden dode weet-ik veel-wat. Toch wel even verschieten.

We maken nog een tussenstop bij de Nelson Falls. Wij komen rond twee uur goed vermoeid aan bij Cradle Mountain, maar we vernemen dat het busje dat de laatste 8 km naar de berg aflegt dadelijk gaat vertrekken.

 

 

We twijfelen niet en stappen meteen op en maken een prachtige wandeling rond Dove Lake, een meer aan de voet van de berg. Een toertje van 6 km met leuke uitzichten op de berg.

We kunnen na onze wandeling nog net het busje terug nemen naar de parking waar onze wagen staat.

Het is ondertussen al zes uur en we hebben nog altijd niets voor de nacht. We panikeren niet, desnoods in onze auto… Gelukkig komen we nog een ‘big4’ (grote campingketen) tegen. We krijgen een lodge toegewezen in de wildernis.

Geloven jullie in telepathie…. Wel ik soms. Neem nu vandaag. We komen in de hut en terwijl de Pizza’s in de oven staan. (tja gezond eten is er hier niet vaak bij) lees ik luidop over de Overland Track die je hier kan wandelen in Cradle Mountain en de uitgestorven Tasmaanse tijger. Terwijl ik aan het lezen ben, onderbreekt Hilde mij omdat Herwin een berichtje gepost heeft over diezelfde Cradle Mountain en de Tasmaanse tijger… brrrr. Ja, Winne…

Enfin, we spotten hier echt een massa dieren. Wallabi’s, miereneters (mierenegel of echydna, diezelfde waar we het gisteren over hadden die ook monotreep zijn net als de vogelbekdiertjes die we gisteren zagen). Pademelons waaronder zelfs eentje met jong, wombats, kangoeroe’s…

Video: Marsupials, Wombats…

Nog een leuk weetje over de platypussen (vogelbekdieren) Zij hebben geen tepels. De jongen gaan aan de buik krabben van de moeder en daar komt dan melk uit.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *