Coonawarra

Foto’s

Een uurtje vroeger dan voorzien staan we in de Thrifty office om onze wagen op te halen. We hebben terug een Mitsubishi ASX, turquoise blauw… oogverblindend 😉

We kiezen er voor om via het Coorong Nationaal Park zuidwaarts te rijden en via Kensington naar Coonawarra door te steken. We zijn nog maar net weg of naast de autoweg zien we tal van Kaketoes vechten voor restjes doodgereden Kangoeroe. Onze Kangoeroeteller staat nog steeds op 1. Kan er eens iemand opzoeken of er hier nog leven? ;-))

Het Coorong NP is alvast een schot in de roos. De zoutlagune van meer dan 100 km, met in het binnenland verschillende zoutmeren. Het is de ideale broedplaats voor pelikanen. Voor de eerste pelikaan die we zien stoppen we. We kennen ze allemaal van in de Zoo maar in het wild geeft het toch een speciale kik.

Even later verlaten we de baan en via een offroad baantje kunnen we bij ‘Jacks’s point’ een broedgebied voor deze aardige beesten gaan observeren… honderden… duizenden?

Op de weg ernaartoe wordt Hilde verrast door een slang, gelukkig is de slang banger van ons dan wij van hen en ze verdwijnt tegen topsnelheid in de bushes. We hebben ook nog een ontmoeting met een soort van Hagedis… brrr hij bekeek ons of wij een smakelijke prooi voor hem waren.

In Naracoorte vlak voor Coonawarra bezoeken we een museum van de schaapsscheerders, leuk maar dit zouden ze veel leuker kunnen maken. Misschien moet ik mij hier toch eens komen moeien 😉

Na 450 km komen we eindelijk in Coonnawarra aan, het beste wijngebied van Australië volgens kenners. We stoppen natuurlijk bij het eerste het beste wijnhuis om eens te gaan te proeven. En we proefden dat het goed was… We worden zeer vriendelijk ontvangen (zoals overal trouwens in Australië). We verwennen onszelf met twee flesjes? (Shiraz – Merlot) van het wijnhuis Wynns, met zijn 800 ha wijngaarden. Ze sturen ons door naar een leuk adresje in Penola voor de overnachting.

Na twee nachten jeugdherberg mag het toch wel iets hebben …

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *