Cooking class

Foto’s

Hilde werkt regelmatig ons draaiboek bij en dit is naast deze dagelijkse proza van China ;-), toch wel een handig gidsje voor toekomstige Chinareizigers. De bezienswaardigheden die we per locatie bezochten, de hotels/hostels waar we verbleven met hun prijs, het transport, enz.  Dit kan je allemaal onder de link: ‘Draaiboek’ terugvinden.

Vandaag wordt er niet al te best weer voorspeld en we laten ons verleiden…We hebben al enige ervaring met oosterse cooking classes, maar onder het moto: de liefde voor een land gaat door de maag, schrijven we ons vandaag in voor een rondje Chinees koken.

Yangshuo markt

We hebben afspraak in het park met onze kokkin en het gezelschap wordt aangevuld met enkele van de Nederlanders die we eerder deze week tegenkwamen op de trein van Kunming naar Guilin, een Zwitserse met haar dochter die een mondje Chinees blijkt te spreken en een familie Noren maken het gezelschap compleet.

We trekken eerst naar de plaatselijke markt waar we de producten vers gaan inkopen. Ondertussen leren we de meest bizarre groenten en fruit kennen. Lotusvruchten, lotuszaden, Chinese asperges, wit-purperen pepertjes, zachte mierikswortel, verse bamboescheuten,… te veel om allemaal op te noemen. Ook het vlees en de levende dieren, die wachten op hun beul, liggen door mekaar uitgestald. Kikkers met tien in een netje, springend over mekaar, hun laatste seksorgie belevend alvorens ze overgeleverd worden aan het mes van hun beenhouwer.

Yangshuo Markt Pepertjes

Het is een hele belevenis, soms op  het randje, vaak er los over, van wat bij ons als elementaire hygiëne wordt beschouwd. Maar we zijn in Azië en geraken stilaan gewoon aan andere leefgewoontes.. Zolang het maar terug goed komt als we terug in ons landje zijn.

Daarna worden we in een busje gestopt en laten ons droppen aan een leuke locatie waar voor de gelegenheid een heuse kookschool is ingericht met alles erop en eraan. Bovendien is het zicht op het karstgebergte weer adembenemend, hieraan zal het dus niet gelegen hebben.

Yangshuo koken maar...

Ook het menu dat we klaarstomen is er eentje om duimen en vingers af te likken. Onze kokkin, May, dompelt ons onder in de geheimen van de Chinese keuken en neemt ons mee op een culinaire trip doorheen de verschillende Chinese provincies.

Na deze schranspartij, keren we voldaan terug naar het hostel en beginnen we te pakken voor de volgende verplaatsing. Vanavond vertrekken we naar de luchthaven van Guilin waar we met een nachtvlucht naar Shanghai vliegen. We komen vannacht omstreeks 2 uur aan op onze bestemming en we boekten nog geen hotel. We zien wel hoe we dit varkentje zullen wassen.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *