Bondi / La Perouse

Foto’s

We wisselen Manly in voor Bondi. Twee leuke stranden maar in Bondi zijn de golven toch wel hoger en straffer.

Er lopen ontzettend veel mooie mensen rond (wij misstaan hier natuurlijk niet) 😉 Dit zijn afgetrainde lichamen, mooi gebruind perfecte vormen. Ik zie veel van die afgetrainde lichamen met afgunst naar het mijne kijken. Zo veel moois zien ze hier natuurlijk niet alle dagen, te meer dat dit lichaam niets (voorlopig toch niet) moet ontberen. Al die inspanningen die zij moeten doen, alle ontberingen. Ik zie ze bijna smachtend kijken en jij mag alles eten en drinken ;-))))

De golven beuken hier op de rotsen en op het strand spelen ze met de surfers. Dit is dé place to be voor die gasten. Wij beperken ons tot onze voetjes in het water te steken. Ik moet eerlijk zeggen die verhalen van die haaien doen mijn zwembroekje naar adem snakken, het verstopt zich diep in mijn rugzak. 😉

Wij laten die wondermooie stranden voor de jonge mensen en rijden verder naar La Perouse. We nemen nog een kijkje in Botany Bay National Park. We maken hier nog een leuke wandeling en kunnen zonder het vele volk van Bondi afscheid nemen van onze geliefde bush die hier in de zee uitmondt en zijn woeste golven, lustig over zijn wortels laat beuken.

We laten het zonnetje nog eens lekker doorbranden op onze huid, mijn vleesklak brandt, maar ik laat het mij welgevallen. De sneeuwberichten die ons vanuit België bereiken zullen dat bolleke wel afkoelen. We zien trouwens op camerabeelden in onze tuin dat alles wit ziet en dat de honden het nog leuk vinden ook.

Het is zover, we moeten al deze pracht achterlaten. Afscheid nemen doen we op een bankje aan Henry’s Head. Ik probeer de krop in mijn keel meester te blijven. Dit is toch een moment waar we niet naar uitgekeken hebben.

Wat ons bijblijft is de levenswijze van de Australiërs. Relaxt, no worries, veel rustiger dan bij ons. Hun vriendelijkheid, de prachtige natuur en de bijzondere wildlife. Het schitterende klimaat (het was natuurlijk lente), de leuke verkeersborden en nog vele andere zaken…

Als deze vlucht die eraan komt, voorbij is zullen we in totaal bijna 60 uur in de lucht hebben gehangen.

We hadden vijf verschillende huurauto’s goed voor bijna 6000 kilometers.

We dronken water aan zeven dollar en 30 cent voor 1 liter.

We zagen krokodillen, kangoeroes, wallabies, pademelon, kookaburra, ibis, wigstaartarenden, platypus, echidna, diverse hagedissen, gekko’s, een pygmy copperhead (slang), emoes, helmcasuaris, melamies, varaan, dromedarissen, alpaca’s, wombats, koala’s, Tasmaanse duivels …

De gemiddelde temperatuur tijdens ons verblijf hier, lag ruim boven de 25°C

We hebben maar 2 maal een uurtje regen gehad (en dan zaten we nog in de auto).

We deden alle staten aan, behalve West-Australië, daar komen we nog eens voor terug.

We deden veel te veel geld op, de Euro zakte tijdens onze reis bijna alle dagen in waarde.

Enfin… al die statistieken, ik weet dat als onze gezondheid het toelaat we hier wel eens rapper zouden kunnen terugstaan dan we denken.

We willen iedereen nog eens bedanken voor de leuke berichten die ons uit het koude België bereikten, als dank zullen wij wat warmte van hier meebrengen.

Ons wacht nu nog een lange vlucht van 24 uur, maar dat weegt absoluut niet op tegen hetgeen we hier voor in de plaats hebben gekregen.

In het voorjaar planden we een fietstrip naar Skagen in Denemarken. Maar we vrezen dat dat budget al door Aussie is opgepeuzeld.

Eind volgend jaar dromen we Zuid-Oost Azië: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam… te mogen bezoeken en ik geloof dat we niet alleen zullen rondtoeren 😉

Vanuit de luchthaven van Sydney waar we om 21u50 plaatselijke tijd opstijgen (in België is het dan tien voor twaalf middag).

Tot volgende blog

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *