Bim bam Beieren…

Foto’s

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken. De gevolgen van het nieuwjaarsfeestje van de familie Peeters zindert nog na in mijn lichaam.  Om half twee thuis en om halfzes wekkertje. Vier uurtjes slapen verdrijft natuurlijk niet al het goddelijke vocht uit mijn lichaam. Hilde is dus piloot van dienst. Trouwens als ik Hilde liet doen waren we nog vannacht vertrokken, maar dat zag ik helemaal niet zitten.

De eerste helft van de 800 kilometer snoes ik door de kilometers door. De banen liggen er verlaten bij en Hilde kan cruisen tot een stuk voorbij Stuttgart, daarna komen de zondagstoeristen mee de banen onveilig maken en wordt het naar het einde van onze rit steeds maar drukker.

Tegen de middag na een stevige boterham en wat koffie begint mijn lichaam terug te herleven. De houten kop van Zjef Van Uytsel galmt door de luidspreker en vergezelt mij de rest van de reis bij wijze van tribute aan Zjef tot in Burgberg.

An der Sägemühle
An der Sägemühle

We arriveren rond 14u30 op onze bestemming en worden zeer gemütlich onthaald. Ons verblijf is een cadeautje van de kinderen voor mijn verjaardag en ik moet zeggen ze hebben er niet op gezien. Dit is een volwaardig appartement met grote living, volledige keuken en zelfs een sauna in de kelder. Of we daar gebruik gaan van maken is een andere zaak. Maar misschien moeten we het nog maar eens een kans geven.

Bij het uitladen blijkt dat ik thuis een zak met materiaal heb laten staan. Gelukkig zonder veel erg, maar Hilde haar pantoffels en schoenen zullen de vakantie op het terras in Katelijne doorbrengen. Ook mijn scheerapparaat zal niet kunnen genieten van de berglucht. Dit voorvalletje kost mij een paar schoenen voor Hilde en een ruige baard voor mij tegen volgende week.

We maken nog een avondwandeling, en zoeken een restoke met Beierse specialiteiten. Volgens de ober is de Sauerbraten een variant van de zuurkool en inderdaad als niet de kool maar wel het gebraad gepekeld is in de melkzuren, geniet ik toch maar met mate van onze eerste Beierse schotel.

We zijn allebei stik kapot en vechten tegen de slaap. Als we nu (half acht) in onzen beddenbak kruipen, vrees ik dat om twee uur mijn slaap cartouche is verschoten.

Morgen is onze eerste stop alvast het nabijgelegen toeristenbureau om de nodige wandelkaarten aan te schaffen.

Zicht op de alpen vanuit Burgberg
Zicht op de alpen vanuit Burgberg

 

 

 

Deel onze weg

Een gedachte over “Bim bam Beieren…”

  1. Dag Globetrotters.
    Als ge niet goed kunt gaan sch… – dan raden wij U een
    Serbische Bohnensuppe aan, heeft misschien niets met Servie te maken, maar is echte Beierse kost , en succes gegarandeerd. prrrt.
    Twee kenners – Hugo en Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *