Belgische bieren en onmogelijke lekkere cocktails

Foto’s

We kunnen ons ondertussen zo geliefde HCMC niet loslaten. De jonge kamikazes Maya, Stephanie en Yannick wagen zich achterop een moto tussen het onmogelijke  verkeer van HCMC met zijn miljoenen brommertjes naar de Jaden Keizer Pagode en het  warmuseum.  Waarom zijn er hier zo veel brommertjes vragen we ons af… wel de regering is nog inhaliger dan die van ons.  Voor een auto die bijvoorbeeld € 20.000,- kost  moet je nog eens extra € 40.000 bijtellen als snoepje voor de staatskas. Natuurlijk speelt de wendbaarheid in de file ook wel een belangrijke rol.  Stel dat dit allemaal auto’s moesten zijn kan je het hier helemaal vergeten.

Hilde en ik begeven ons te voet naar HCMC-Chinatown. Als we ongeveer een half uur weg zijn beslissen we om onze schoenen te sparen en met de taxi verder te gaan. De hitte is weer moordend. De airco van de taxichauffeur is welgekomen en voor minder dan € 2,- overbruggen we 5 kilometer.

Na een half uurtje houden we het hier voor bekeken. In tegenstelling tot de Vietnamese markten  worden we hier bijna buiten gekeken. Op straat zijn we en echte bezienswaardigheid. Ongegeneerd krijgen we massa’s commentaar over ons, die we voor alle duidelijkheid niet verstaan maar we voelen ons niet echt welkom.

HCMC2 (24) Chinese_wijk

We nemen dus een taxi en proberen ons gezelschap in de Jaden Keizer pagode op te zoeken, maar de vogels zijn daar natuurlijk al gaan vliegen. De ‘Wats’ en ‘Pagodes’ hoe interessant ook, komen na zes weken toch onze oren uit. Maar achteraf gezien zijn we toch content dat we besluiten om eens te gaan piepen. Hij wordt ook de schildpaddenpagode genoemd en het wordt al snel duidelijk waarom.  Voor de pagode staat er iemand schildpadden van alle maten en soorten te verkopen. En vlak voor de pagode is er een vijvertje dat stikt van de schildpadden. Honderden.  Ook de pagode is van een heel andere soort dan diegene die we op onze wegen tegenkwamen.

HCMC2 (38) Jaden_Keizer_Pagode

Rond vijf uur pikken we een poppentheater mee. Het golden puppet theater.  Een waterpoppentheater dat zeer typisch en vol plaatselijke symboliek steekt, maar na 10 minuten hebben we het een beetje gehad. Het is ook een beetje een aanslag op ons gehoor. Het is trouwens bijna onmogelijk om iets van het waterballet  te zien door alle toeristen die het ganse zootje met hun I-pad of soortgelijke techno willen opnemen.

HCMC2 (64) Waterpoppentheater

Gelukkig is de show na 45 minuten afgelopen en wandelen we door naar de financial building waar we een aperitief op de tweeënvijftigste verdieping nemen. Het is alsof je bovenop een wolk zit met duizenden kerstbomen in de diepte. Een waslijst aan Belgische bieren en onmogelijke lekkere cocktails maken deze ervaring onvergetelijk.

HCMC2 (7) Finaniciën_toren

Het wordt nog een lange nacht , maar dat lees je maar in het volgende blogberichtje.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *