Apollo Bay

Foto’s

We hebben vandaag een hele boterham te verwerken. We zijn dan al een heel stuk voor acht uur op de baan. Ik ga jullie alle namen en plaatsen in het verslag besparen. Die kan je terugvinden in onze fotoalbum en onderaan het verslag.

We rijden dus officieel op de Great Ocean Road die begint vanaf Warrnambool en eindigt in Torquay , voor ons althans. Want officieel is het andersom. Dit is de kust die ook wel eens de Shipwreck coast wordt genoemd. Er liggen hier zo’n 150 schepen voor de kust die de laatste 180 jaar zijn vergaan.

We staken gisterennamiddag ook de grens over van South Australia naar Victoria, de Sunshine State. Er staat vandaag een vermoeiende, maar ongelofelijk bevredigende dag op het programma. Mijn woordenschat schiet sinds Uluru te kort en dit fenomeen maakt het er niet beter op. Ik probeer met breathtaking, amazing… Ook dit behoort weer tot de hoogtepunten van ons verblijf hier. We beseffen eindelijk dat we in Australië zijn, maar de schoonheid waar we hier mee geconfronteerd worden tart onze verbeelding compleet. Dit hoeft geen betoog…

Serendipiteit… een woordje dat ik al de ganse reis wil gebruiken, je bent op zoek naar iets en dan krijg je totaal iets anders dan dat wat je eigenlijk zocht. We waren vandaag vertrokken voor de Great Ocean Road en die kregen we ook … maar het toetje (serendipiteit) dat we kregen op weg naar Great Otway National Park, was er eentje om u tegen te zeggen. We zijn op een familie, kolonie of hoe zeg je zoiets… tros? Koala’s gestoten. Werkelijk tientallen. Hier word je stil van, dit zijn echt emo-momentjes.

 

Eigenlijk prachtig hoe die beestjes tewerk gaan. Je ziet ze werkelijk eucalyptusboom per eucalyptusboom afwerken, geen blaadje blijft er over. Je ziet duidelijk waar ze geweest zijn en waar ze nog moeten komen.

Vreemd om zien, een bos bomen zonder een blad aan de bomen. Er is hier in Australië nog zo’n fenomeen. Ook de Baobabboom heeft in de zomer geen bladeren, niet door de koala’s maar om zijn eigen te beschermen tegen de hitte, laat hij zijn bladeren in de zomer vallen, kwestie van niet te veel verdamping te genereren.

In Sydney maakten we al kennis met de witte Ibissen, hier worden we geconfronteerd met de zwarte.

Ook haaiwaarschuwingen zijn hier niet van de wind.

De walvissen zijn vorige maand terug vertrokken. Zij doen deze kusten aan na de paartijd in Antartica en rusten hier uit met hun jongeren tot zij half oktober terug verder trekken… pech voor ons. De Walvisuitzichtpunten zijn… leeg.

Zicht vanuit onze kamer in Apollo bay

Ook vanavond hebben we niets gereserveerd om te slapen, omdat we onszelf niet teveel tijdsdruk willen opleggen, we zullen wel slapen zoeken als we moe zijn, desnoods in de wagen. Gelukkig vinden we een leuk motelletje in Apollo Bay met een leuk uitzicht en goed bij prijs.

Hilde is slachtoffer van dienst om de juiste tekst bij de juiste foto’s te zetten. Met een dag als vandaag een monnikenwerk. Ik neem met plezier hieronder Hilde haar opzoekwerk over en geef een overzicht van de plaatsen die we vandaag hebben aangedaan.

Morgen doen we de laatste sectie van de Great Ocean Road en gaan we nog maar eens op stadsbezoek, deze keer nemen we Melbourne onder de loep… je kan er Ramseystreet gaan bezoeken, maar ik twijfel of we daar een ommetje voor maken 😉

Uitkijkpunten op de Great Ocean Road die we vandaag bezochten (die zullen bekend zijn voor mijn collega Aranka, zij is hier een week geleden gepasseerd J. Trouwens, zij struikelt over de kangoeroes, terwijl wij er geen zien…soms zijn de dingen niet eerlijk verdeeld in het leven. Ik heb stilaan het vermoeden wie ze verjaagt 😉 )

Wij staan onmenselijk vroeg op, wij gaan zo laat slapen dat het lijkt dat wij nachtdieren zijn. Als ik er een Australiër over aanspreek dat we nog altijd geen Kangoeroe gezien hebben, denken ze dat ik hen uitlach. Ik probeer zelfs ‘Skippy de Bushkangoeroe’ luidkeels te zingen, niks gekort. De rekken in alle grootwarenhuizen liggen vol met voorverpakte kangoeroes, ik loop er meermaals langs in de hoop dat er nog een levende tussen zit…

Kan mij iemand helpen, is het wel degelijk Australië dat er van die buideldieren zitten?

Murnans Bay

Childers Cove

Bay of Islands Coastal Park

Bay of Islands

Bay of Martyrs

Port Campbell National Park

The Grotto

London Bridge (eerste deel in 1990 ingestort)

The Arch

Loch Ard Gorge:
1. Loch Ard gorge lookout
2. Loch Ard Wreck lookout
3. Thunder Cave
4. Broken Head

Twelve Apostles (waar er maar 7 van rechtstaan)

Gibson Steps

Great Otway National Park

Picknick at Melba Gully

Southern Ocean Bass Strait

Johanne Beach (off road)

Cape Otway Lighthouse (koala’s)

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *