Afscheid van een vlag

Foto’s

De treinrit is een aaneenschakeling van tunnels. Alsof we van Kunming naar Guilin ondergronds rijden. De keren dat we dan toch uit een tunnel komen worden we getrakteerd op adembenemende Karstlandschappen. Er zaten echter een paar rochelkampioen tegen elkaar uit te maken wie het hardst zijn spuug in zijn keel kon laten rollen. Ik had graag de nummer 1 tem 5 in willekeurige volgorde mijn ongewassen lakens in hun bek gestoken. Je leert er mee leven, maar gewoon raken doen we na vier weken nog niet. Nadat we een paar uur weg zijn is het toilet in onze wagon al buiten gebruik… kan niet missen ;-)

Wat van onze Belgische treinen niet kan gezegd worden, moeten we van de Chinese spoorwegen toch wel gezegd hebben: stiptheid is hier niet zoals in België een loos begrip. Met uitzondering van vandaag. De trein heeft voor de eerste keer een vertraging, en wat voor een. Meer dan 2 uur te laat rolt hij het station van Guilin binnen, waar we opgehaald worden om naar onze eindbestemming Yangshuo, 60 km verder, te worden gebracht.

We verblijven in één van onze leukere hostels tijdens deze reis. Bovendien is de eigenaar een Gentenaar die na wat rondzwerven hier zijn stekje vond. Zijn frigo’s steken vol met Belgische bieren die we dan ook aan een proeftest laten ondergaan. En ze doorstaan de test met verve en we moeten tot spijt van wie het benijd, alle andere Aziatische bieren achterlaten… Al moet gezegd dat bij deze verzengende temperaturen een lekkere Tsingtao, het toch weer haalt van onze veel te sterke bieren. Als je bij deze temperaturen 2 Duvels drinkt, kunnen ze je van het asfalt schrapen.

Vanavond spelen onze rode duivels tegen Amerika en Hilde laat haar kleinood dat ze doorheen heel China zeulde, achter bij deze leuke Vlaming die vanavond met nog een andere Vlaming en enkele Amerikanen gaat supporteren. De Vlag heeft haar einddoel hiermee bereikt. Waar beter dan hier op zo’n leuke plaats tussen het karstgebergte, de mooiste plaats in China en bovendien bij een Vlaming die hier de Belgische bieren promoot. Bovendien bezegelt hij de ruil met twee Belgische biertjes. Zijn Hostel Carpe Diem zal voor eeuwig in ons geheugen gegrift zijn.

Yangshuo, Afscheid van een vlag in hostel Carpe Diem

Na een verkenningstocht doorheen de stad, waar we getrakteerd worden op en tropische regenbui, plannen we een late uitstap met een lokale visser en gaan we op de Li vissen met aalscholvers.

Is dit zonde…? Wel de vissers doen het hier al eeuwen op die manier. De vogels hun nek zijn inderdaad met een touwtje afgebonden, maar wel zodanig dat ze nog wel de kleine visjes kunnen verorberen. Als ze grotere exemplaren vangen laten ze die met plezier door hun baasje uit hun bek halen.

Vissen in  Yangshuo met aalscholvers

Dierenmishandeling… de meningen zijn verdeeld maar ik denk dat er veel ruwere spelen zijn waar dieren niet ontzien worden. Het is in ieder geval een schouwspel dat we niet licht zullen vergeten.

Na dit spektakel moeten we de 2 kilometer nog door het bos in het pikkedonker naar huis. Het heeft wel iets, maar de welverdiende Chinese biertjes achteraf smaken alsof het Belgische zijn.

De laatste twee dagen krijgen we de blog en de foto’s wel gepubliceerd, maar moeten via onze smart Phone het berichtje sturen dat onze blog is bijgewerkt. Vandaar dat het berichtje er enigszins  anders uitzag.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *