Achtste wereldwonder

Foto’s

Nog meer foto’s via: https://www.flickr.com/gp/124393893@N02/k016Rd

Als je dertien bent en je krijgt 720.000 mensen, zesendertig jaar lang ter beschikking, tja dan moet je die toch bezighouden. Zo dacht die kleine snotneus Keizer Qin – geobsedeerd door de dood – er ook over en hij liet ze dan al die tijd maar een mausoleum bouwen met een terracottaleger rond hem van vele duizenden soldaten om hem ook tijdens zijn dood te beschermen… hoe zot kunt ge zijn. Enfin wij hebben vandaag het genoegen om het terracottaleger van deze keizer Qin te bezoeken.

Dit wordt wel eens het 8ste wereldwonder genoemd en wij zijn het er over eens dat dit weerom een momentje is om in te kaderen, bovendien is vandaag de Chinese boer op de site om een signeersessie te  geven. Het lijkt bijna onmogelijk maar de site is maar pas in 1974 door deze boer toevallig ontdekt terwijl hij , samen met nog andere boeren, op zoek was naar water. Hij is de enige overlevende boer, 68 jaar jong. Een hele eer om die gast te ontmoeten, maar hoe graag we het ook zouden willen, zijn gesigneerd boek moeten we laten links liggen, wegens te zwaar voor onze rugzak.

Hogere officieren ;-)

Vanmorgen worden we met een busje opgehaald en pikken onderweg nog wat gezelschap op. Weerom een leuk internationaal gezelschap van Australiërs, een Ierse, een Welshman, een Nieuw-Zeelander, een Chinese uit New-York en dan natuurlijk ondergetekend koppel. Een bont gezelschap, maar tijdens de twee uur durende rit wisselen we leuke wedervaren van onze reizen uit.

In de uitstap was ook een lunch inbegrepen, maar als ze die al tegen halfelf tussen je kiezen proberen te steken is ons ontbijt natuurlijk nog niet helemaal verteerd. Nu we eten alvast tegen de honger die komt ;-)

Terracotta warriors

Na het vermaarde Terracotta warriors geweld bezoeken we ook nog het mausoleum van de zeer eerwaarde heer Qin himself. Zijn graf hebben ze nog steeds niet durven blootleggen uit angst voor kwikvergiftiging. De klungel wilde dat zijn graf alle elementen van de aarde bevatte en vond er niets beter op dan de rivieren in zijn graf na te bootsen met kwik.

Qin Mausoleum

De nalatenschap van zijn leger maakt veel goed en we zullen zijn erfenis maar omarmen en zijn kuren vergeven. Ge weet allemaal hoe machthebbers zelfs in deze tijden nog graag hun ei leggen en hun streepje in de geschiedenisboeken trekken ;-)

Al bij al sluipt dit achtste wereldwonder onze top vijf binnen. Vraag ons nu niet wat onze top vijf is want daar zitten nog een twintigtal andere bezienswaardigheden in ;-))

Drumtower by night

Het is al na vier uur als we terug aan het hotel worden afgezet. Een douchke later, genieten we nog van een lange avondwandeling in de Islamitische wijk die, hoe later op de avond, drukker en drukker wordt. We willen ons beiden graag in streetfood storten, maar de verzengende hitte en de alsmaar toenemende drukte laat ons kiezen voor de dumplings in een gekoeld restaurantje nabij de Belltower. Dit is een specialiteit van de streek en het moet gezegd bijzonder lekker.  Met dank aan de Chinalover uit de Mussepi ;-)

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *