Abu Dhabi here we come

De checklist voor onze rugzakken is door de jaren heen zo volledig geworden dat we misschien wat nonchalanter worden en pas vandaag beginnen met pakken. Op minder dan een uur zit alles in onze rugzakken, die trouwens almaar lichter worden. Hilde ongeveer 14 kg, mijn rugzak ongeveer 17 kg.  De dagrugzakjes een kleine 7 kg en die van Hilde minder dan 5 kg.

Terwijl Hilde onze e-tickets opvraagt, hou ik mij de rest van de voormiddag bezig met de installatie van enkele bewakingscamera’s die ik voor een prikje kon kopen. Op die manier houden we wat contact met het thuisfront en kunnen we onze bordertjes wat in het oog houden J.

Alle treinritten en tussenvluchten zijn ondertussen besteld. Hiervoor moesten we een hotelkamer in Dali reserveren waar de treintickets worden afgeleverd. Dit maakt natuurlijk ook dat we er een iets strakker reisschema  op na zullen houden. We hebben zes nachtelijke treinverplaatsingen of zes hotelnachten uitgespaard J. Op één van die treinen dachten ze ons in een hardsleeper te leggen. Dat zijn coupés waar er zes bedden zijn voorzien. Maar kunt ge je al inbeelden dat ik op dat bovenste bed moet kruipen? De kans dat ik die halve trein afbreek en in kosten zou vallen is niet onbestaande. Met een beetje aandringen is het ons uiteindelijk toch gelukt om een softsleeper te krijgen. Dat zijn coupés voor vier personen. Dit is redelijk… en Hilde slaapt zo graag bovenop J.

Mijn gitaar reist dit jaar niet mee, die zit in Afghanistan. Hopelijk komt ze zonder kogelgaten terug J. Maar in het land van onze Chinese vrienden zal ik er wel één, ‘made-in-Hongkong-zo-goed-als-gratis’ kunnen vinden zeker.

Gewapend met een Belgische biervlag, zullen we de ‘Fier op ons bier-campagne’ van VLAM af en toe in de spreekwoordelijke verf zetten en Hilde met dit kleinood laten poseren voor bekende en minder bekende monumenten… Als hier maar geen Chinese vodden van komen.

Ons volgend verslagje zal vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn. Hier verblijven we twee nachtjes in het Emiraat Abu Dhabi, een opgespoten eiland en tevens hoofdstad van de VAE. Met mijn vleesklak en bijpassend Australisch hoedje en Hilde met haar Afghaans sjaaltje, zullen we daar de 45° trotseren.

Morgen worden we hier opgehaald rond halfnegen door mijn Zus Aline en schoonbroer Michel. Zo zijn we tijdig in Zaventem, waar we tegen 11u20 opstijgen. Tenminste als Obama niet te lastig doet, want die schijnt morgen ook te vertrekken.

We landen in Abu Dhabi omstreeks 20 uur plaatselijke tijd, hier zal het dan 18 uur zijn of een verschil van 2 uur. Tot in Abu Dhabi.

Deel onze weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *