Cuzco ondersteboven

Panoramisch zicht

Foto’s Cuzco

Panoramisch zicht op de bus, soms twijfelt ne mens, maar het moet gezegd dit was inderdaad een rit van 8 uur (en geen zes zoals ze ons voorhouden) maar we duiken van de ene vallei in de andere wisselend van decor alsof het niks is. De zetels zijn meer dan comfortabel en de bus zit slechts halfvol. Als ik moest weten dat alle busreizen zo waren we zouden er meer van profiteren. Natuurlijk was er ook nog de optie vliegtuig, maar dat vertelde ik al, met Latam NIET als het niet moet, maar de trein hebben we over het hoofd gezien anders was dit zeker een optie geweest.

Smalslaper

We kunnen wat rusten tijdens de reis en pakken zelfs een filmpje mee. Omstreeks vijf uur komen we aan op onze nieuwe bestemming: Cuzco. Ons hotel is nog een kwartiertje van het busstation en voor we het weten zijn we weer helemaal uitgepakt. Wij hebben het niet moeilijk met een smal bed, maar 1,20 meter voor ons beiden, dat kan ik Hilde niet aandoen. Na wat aandringen krijgen we een andere kamer met drie bedden… voor dezelfde prijs.

Kilo’s te koop

Wij struinen nog wat rond in een stad die onmiddellijk ons hart kan veroveren. We zoeken een eetgelegenheid want ik heb terug trek sinds bijna 14 dagen. Er mochten wel wat kilo’s af, toch liever niet op zo’n manier en dan nog wel op zo’n moment. Ik ben ondertussen een antibioticakuur gestart en hopelijk blijft alles in de gunstige zin evolueren.

Templo & Convento de La Merced Cusco
Templo & Convento de La Merced Cusco

Fotokes trekken

Vandaag staan een aantal historische gebouwen op het programma. In Bolivia kan je in de meeste kerken en kloosters wel foto’s nemen, hier mag dit niet. Als ik vraag aan het dametje dat de tickets verkoopt “waarom niet?”, zien we aan haar gezicht dat we een heel moeilijke vraag stellen. Uiteindelijk ziet ze het licht en zegt dat het voor de veiligheid is… natuurlijk dat we daar zelf niet konden opkomen 😉.

Shoppingtime

We shoppen nog wat en kopen nog wat kledingstukken bij zodat ik de sportzak kan vullen die we ons hebben aangeschaft. Wij hebben natuurlijk zo lang mogelijk gewacht om bagage te kopen die we moeten inchecken, want stel dat ze mijn rugzak toch moesten terugvinden zitten we met teveel aan bagage die we dan ook nog eens moeten bijbetalen.

Templo & Convento de La Merced Cusco
Templo & Convento de La Merced Cusco

Rugzakstory

Trouwens over bagage gesproken we hebben het voorstel van $ 760,- voor al hetgeen we al hadden aangekocht (dit bedrag dekte trouwens onze aankopen niet meer) PLUS de inhoud van de rugzak… afgewezen. We spelen poker en vragen om het bod toch te herbekijken. We kregen gisteren een mail dat we alles nog eens moesten oplijsten en dat we van elk item in de rugzak een voorbeeld op internet moeten opzoeken met de prijs erbij. Een hels (nacht)werkje, dat kan ik je verzekeren. Met die informatie willen ze het bod herbekijken (Alsof ze verdikke op de kermis een bod doen op ne zak smoutebollen).

Wij zijn dus in blijde verwachting en zijn benieuwd naar hun nieuw voorstel.

Montaña Colorado

Morgen zijn we de hele dag in de weer om een van ’s werelds kleurrijkste fenomenen te bewonderen: de Montaña Colorado.

Deel onze weg

Een gedachte over “Cuzco ondersteboven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *